Lidl fehérnemű

A magyar piac egyre szinesebb mindenféle német bolthálózattól, ami sok pozitívumot és negatívumot hordoz magában. Azt elismerem, egyes élelmiszerek ára és minősége kifogástalan ezekben a boltokban, de túlzásnak tartom az élelmiszerboltok polcain - még ha időszakosan is - megjelenni a fehérneműket.

"Szuper ár"-on ajánlják, már-már kínai bolt árszinten a fehérnemű darabokat, a vásárló előtt ezáltal mézesmadzagként jelenik meg egy-egy hirdetés.

A lakóhelyemhez közeli Lidlben a legutóbb a következőt figyeltem meg: egy közékorú hölgy a zöldségeknél még javában válogatott szabad kézzel, a következő percben a fehérneműs kosárnál láttam meg, amint szépen kibontott egy dobozt, azzal a jó kis permetes-földes kezével jól megtapogatta az anyagot, aztán egy következőt... majd visszahelyezte őket (!javára legyen mondva ez is ritka...), de ő maga nem vett belőle. Következő arra sétáló hölgy csak félig húzta ki a dobozból, majd elment...

Még az akció ideje alatt ismét vásárolni mentem ugyanebbe az egységbe. Az alsók és melltartók dobozukból kiszabadulva hevertek a nekik szánt rekeszben. Egy-egy lelkes vásárló ismét egyet tapogatott rajta, majd tovább állt.

Ha belegondolunk, hogy minden védelem nélkül az adott darabot hányan és milyen kézzel simogathatják meg egy-egy ilyen helyen, lehet, hogy már nem olyan csábító az ár, még ha a modell tetszik is. Gyűjtsünk inkább még egy hónapot rá, és vegyük meg drágábban, de olyan boltban/webboltban, ahol szakszerűen, minőséggel szolgálnak ki. Mert bőrünk csak egy van, és abból nem tudunk kibújni. Meg kell élni a bőrgyógyászoknak is, de nem biztos, hogy a meggondolatlanságunk áraként...

   »     Szólj hozzá!

Címkék: minőség fehérnemű melltartó higiénia alsó

Felina Conturelle Harmonie modell család

Amikor először megláttam a bemutatón, megállt a lélegzetem. Egy olyan modell, amire a romantikus tinitől a modern nagyiig mindenki azt mondja - ez kell. A most divatos retroirányzathoz közelít, hisz régi idők szép emléke, gyönyörű modern megjelenésben tűnik fel.

Maga az alapanyag matt-fényes kombinációban csíkos, a finom, elegáns tüll himzés a gyártó szerint is a régmúlt időkre emlékeztet. A felső kosárrészt svájci virághímzés díszíti, a  kosarat szegélyező hímzett bordűr a dekoltázsra irányítja a figyelmet.

A hímzett pánt mindenkit elvarázsol. Örömmel láttam, amikor egy hölgy, aki 100C-s méretben vásárolta meg a melltartót - akár egy kislány örvendezett, hiszen nagy méretben is gyönyörű melltartót hordhat, és ez igazi élmény volt számára.

Írtam már, hogy mindenki aki egyszer meglátja, szeretne egyet magának belőle, viszont mégis inkább a nagyobb méretű hölgyeknek ajánlanám. A mesés himzés mögött stabil, szélesített pánt rejlik, ami tökéletes tartást biztosít a mellnek, a hátrész nem vékonyított, így csak azok hordhatják minden aggály nélkül, akiknek szükségük van az erős tartásra, és nem zavarja őket az átlagosan 4-5 cm széles hátpánt.

Az alsó simul. Bármelyiket is válaszd a 3 modell közül, öröm lesz egész nap benne ragyogni, és nem elhanyagolható, hogy estére látványban sem rossz (persze a hozzá illő melltartóval).

A Conturelle Harmonie modell-család megkoronázása a fémbetétes body. A Weftloc-anyagból készült Harmonie body minden mozdulatnál követi a tested vonalát. Magas hosszanti és kereszt-rugalmasságának köszönhetően biztos tartást ad a kényelmetlenség érzete nélkül, optikailag viszont meglehetősen slankít a modell.

   »     Szólj hozzá!

Címkék: body melltartó felina alsó conturelle harmonie

Sportmelltartó - kell vagy nem?

Nem vagyok amolyan fitness-bajnok, és azt sem mondhatom, hogy minden reggel 5-6 között lehet látni engem szaladni a Margit-szigeten, de néha lemegyek egy-egy aerobik edzésre, csakhogy elhitessem magammal, ezen a héten is tettem valamit az egészségemért. Az persze alap volt, hogy slip vagy francia alsó legyen a nadrág alatt, és kizárólag pamut, mert ugy-e kellene, hogy szellőzzön az intim helyeken is, de bevallom, megvolt a kényelmes pamut melltartóm, és nem sokat foglalkoztam "speciális" melltartókkal.

Ma az edzésre megjött egy lány és majdnem táncolt az öltözőben. Nem értettem. Nagy lelkesedéssel elmesélte, hogy most vette a hiperszuper Felina Power sportmelltartóját, és hogy mennyire örül, meg mennyire kényelmes, meg hogy mostmár még erősebbek lehetnek a mellizmai, mert edzés alatt nem nyúlnak, csak feszesednek... Szóval kiselőadást tartott róla. Hát, mondom, akkor én a weblady majd jól utána nézek, ha tényleg olyan szuper, akkor tuti megtalálom a neten.

És tényleg nem telt sok időmbe, (nevezetesen egy webcímbe:) http://sportmelltarto.hu/ ) és meg is találtam. Olvasgattam róla, és az első dolog, ami megragadott (mint sok éve olimpia-rajongót), hogy az olimpiai csapat is ezt hordja. Hmm...mondom, tudnak ezek valamit, micsoda marketing fogás :), ki kell deríteni, igaz-e, mert ha igen, én ezt is megtalálom. És tényleg, nekik sem mindegy mit visel a nő ruha alatt :).

Nakérem, hát ezen belelkesedve, gyorsan meg is rendeltem egyet magamnak, hisz fehérnemű webáruház vagy mi, epekedve várom az érkezését, és majd beszámolok, hogy hogyan bírom az edzést az új csodaszerzeményemben. Lehet, hogy minden nap lemegyek ugrabugrálni :)?

   »     Szólj hozzá!

Címkék: csapat olimpiai pamut sportmelltartó alsó

Pánt nélküli melltartó - teszt

Tudom, kedves olvasó, hogy a nyárnak lassan vége, és a pánt nélküli toppok és ruhák ideje lassan leáldozóban van, de mivel én ezt a modellt teszteltem a nyáron, most szívesebben írok róla.

Először is, elég sok utánajárás volt megtalálni, érdekes módon. Kiderült, hogy nyár elején nagyon sok gyártó és bolt nem volt felkészülve arra, hogy pánt nélküli melltartóra lesz szüksége a hölgyeknek. Aztán ahogy utána kérdeztem, sok negatív tapasztalat hangzott el, olyanok, minthogy lecsúszott egy óvatlan mozdulatnál, nem tart, nem mutat szépen, és hát ezek a történetek nem dobtak fel túlságosan.

De mivel szükségem volt egy koktélruhához ilyen darabra, hát elindultam, hogy megtaláljam az "ideális" pánt nélküli melltartót.

Sikerült találnom egy Sariana melltartót, nevezetesen a Messina családba tartozó 170878/06 típusú modellt. Be kell vallanom a nagyobb mellű nők táborát gyarapítom, de azért nem voltam annyira bátor, hogy a sima merevítős változatot vegyem meg, mert nem éreztem annyira stabilnak benne a melleimet (az is Sariana Messina, csak 130878/06 típus).

Így egy öreg néni tanácsát megfogadva: "ha van, hát meg kell mutatni" szlogennel a push-up változatra szavaztam.

Voltam benne esküvőn, ahol rengeteget táncoltunk, és a melltartó tartott, a ruha meg nem mozdult róla, voltam sétálni, hétköznapi bevásárlásra a nagy melegben. Az előzőre feltétel nélkül ajánlom, mert gondtalanul lehet bulizni benne, az utóbbira nem, mivel nagyon meleg. 40 fokban könnyű nyári pamut melltartónál még mindig nem találtak ki jobbat...

Pro és kontra pánt nélküli melltartó - kíváncsi vagyok mindenkinek a véleményére ;).

   »     Szólj hozzá!

Címkék: nélküli melltartó pánt sariana

Fehérnemű szaküzlet teszt - avagy a mai budapesti valóság

Az elmúlt években már volt pár pozitív és negatív tapasztalatom a fehérnemű szaküzleteknek nevezett kereskedelmi egységekben.

Kaptam én már hideget-meleget, volt, hogy rám sem néztek, volt, hogy meg akartak győzni arról, hogy nem az a méretem, ami, volt, hogy olyan fazont ajánlottak, amit soha nem vennék fel, alapból az alkatom miatt, de volt kedves eladó is, aki készségesen, tapasztalattal segített, és öröm volt a vásárlás.

Úgy döntöttem, kis csapatommal teszteljük a szaküzleteknek nevezett boltokat, és itt, hetente leírjuk, mik is a tapasztalataink, hová érdemes menni és honnan ne vegyél semmilyen körülmények között fehérneműt.

   »     Szólj hozzá!

Címkék: méret fehérnemű tapasztalat szaküzlet

Modell-mustra - avagy kinek milyen melltartó?

Koraőszi séta a város forgatagában, hagyom, hogy sodorjon magával a pörgés, de közben éberen figyelem a járókelőket az utcákon. A pár órás séta alatt legalább 300 nő sétál el mellettem vagy velem szemben. Mitől nő? Milyen kisugárzástól, adottságtól, alkattól mondjuk azt, hogy ez aztán igazi nő... Mindenkinek más a mérce, férfinak és nőnek egyaránt. És pont a női nem eme tarkasága miatt nehéz a fehérnemű-gyártóknak, hogy minden igényt kielégítsenek.

Nyilván, aki sok éve a szakmában van, azt mondja, fazonban már nem tudnak sok újat kitalálni a gyártók, mégha anyagban újítanak is. Vannak modellek, amelyek gyönyörű melleket varázsolnak a 80A-s mellekre, és van, amiből bár gyártanak abban a méretben, olyan, mintha a tinilány tenné fel a nagymama melltartóját.

Pár hasznos tippet próbálok majd adni, milyen kosárméretre milyen fazont érdemes választani. Tudom, erre azt mondod kedves olvasó, hogy Te tudod, milyen fazon áll jól Neked, és én ezt el is hiszem :). De néha érdemes kipróbálni egy-egy újdonságot, és lehet, hogy a tükör meglepően szépet fog mutatni.

   »     Szólj hozzá!

Címkék: modell melltartó

Pamut fehérnemű

Nem vagyok már mai csirke, sok márkát kipróbáltam, de megvannak a magam kedvencei, függetlenül attól, hogy szívesen próbálok ki minden újat, legyen az fazon vagy márka, nyitott vagyok.

Akit ugy-e megfertőz a fehérnemű iránti rajongás, az nem szabadul, legyen az akárhány éves. Ma Bosnyák-téren kellett találkoznom egy barátommal, de valahogy a városi forgalom csodákat tett, és jó fél órával hamarabb értem oda. Fehérnemű bolt a templommal szemben - ez már számomra fantasztikus páros, és van valami mennyei varázsa is:), még a Jóisten is szeret gyönyörködni a szép női testeken, egy szép fehérneműben - gondoltam. Be is mentem gyorsan, hogy megszemléljem, mi a kínálat a város ezen pontján. Nem gondoltam, hogy még újdonságot is találok, azt meg főleg nem, hogy még vásárolok is!

Képzeljétek, egy - számomra - új márkát találtam, és fantasztikus szép fazont, ígyhát gyorsan meg is vásároltam. A márka Piera, és én egy Maria nevű melltartót vettem, ami szolid tüllel van bevonva, belül viszont tiszta pamut. Az eladó - egyébként rettentő szimpatikus uriember - szerint nem sok helyen van a márka az országban, de mivel pamut, nagy jövő előtt áll, állítja.

Meg kell találnom a hozzá való alsót is, mert az nem volt a boltban...

   »     Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás melltartó pamut piera

Méret-kérdés

Gyakran halljuk, a "méret a lényeg" szlogent, de azt hiszem a fehérnemű terén ez hatványozottan igaz. Amióta fehérneművel foglalkozom, fél szemmel figyelem a nőket, hogy milyen melltartó is villan ki a ruha alól, hány melle van az illetőnek :), egyáltalán hord-e melltartót, vagy fehér szoknya alá az 54-es ruhaméretű hölgy miért is visel fekete tangát. Van pár érdekes látvány-élményem, de gondolom mást is tud néha sokkolni egy-egy megjelenés.

A nők többsége nem ismeri a saját méretét, és nem is veszi a fáradtságot, hogy ezt esetleg kiderítse. Pedig mennyivel kényelmesebb, egészségesebb, és nem utolsó sorban szebb, ha az ember lánya megfelelő melltartót és alsót visel egész nap a saját testén!

Találtam egy hasznos oldalt, itt, ha az alsó méretét nem is, de a melltartó méretét mindenki ellenőrizheti, ajánlom figyelmetekbe:

http://www.melltarto.info/

(tesztelve :) )

   »     Szólj hozzá!

Címkék: méret fehérnemű melltartó